Blog: de Verbouwing

Benieuwd waar de nieuwe ruimte van CycleDreams? Lees en bekijk hier de voortgang.

Zondag 10 november, 2019

De eerste dag. Tijd om polshoogte te nemen van de nieuwe ruimte. Afgelopen maanden heb ik een planning gemaakt aan de hand van een aantal foto’s. Een leeg opgeleverde ruimte laat toch goed zien hoe veel werk er te doen is. Op deze eerste dag heb ik veel hulp van familie en schoonfamilie.

We beginnen deze zonnige dag met het verwijderen van de raambestickering, een deel van de oude elektra en schrootjes in het plafond. Uiteindelijk zorgde de raambestickering voor het meeste werk deze dag.

Maandag 11 november, 2019

Dag twee. Met frisse moed beginnen we vandaag aan het monteren van de kabelgoten. Ik wil de winkel straks deels gaan verlichten met een aantal theaterspots. Deze moeten aan de goten komen te hangen. Verder moet de nieuwe elektra straks via de goten naar achter gaan lopen. Het valt niet mee om de hele dag boven je hoofd te moeten werken (niets gewend helaas). We krijgen het klusje dan ook niet gereed voor het eind van de dag. Tijd om te pakken en weer naar Maastricht te gaan. Daar valt tenslotte ook nog genoeg te doen.

Maandag 18 november, 2019

Na een volle week in Maastricht en met veel hulp afgelopen weekend is het toch gelukt om weer stappen te maken. De kabelgoot hangt nu op de juiste hoogte compleet aan het plafond. In het achterste deel heeft echter het meeste werk plaats gevonden. De hoofdbalken zijn allemaal opgeschuurd en zijn ontzien van spijkers, schroeven en krammen. Verder is er een deel van het plafond bekleed met gips. Het oogt al een stuk rustiger. 

Maandag 25 november, 2019
De laatste werkweek in Maastricht is achter de rug. Vanaf deze week bouw ik de winkel in Maastricht af om komende vrijdag de inboedel richting Arnhem te rijden.

In Arnhem gaan de werkzaamheden door. Het achterste deel van de winkel met bijbehorende elektra nemen veel tijd in beslag. De muren zijn opgepoetst, gaten worden gedicht en muren worden geschilderd. Ook het plafond achterin krijgt nog aandacht. Al het gips hangt en wordt gereed gemaakt voor een eerste verflaag. Ook hangen de eerste ledpanelen. Ik moet ze echter nog aansluiten.

Donderdag 28 november, 2019
Vandaag moeten de laatste dingen in dozen zitten en de winkel in Maastricht gereed zijn voor transport. Het wordt toch nog een race tegen te klok om alles gereed te zijn voor het inladen. Met een hoop hulp past vrijwel alles dan toch in de vrachtwagen.

De volgende dag rijden we dan alles naar de Geelgorslaan in Arnhem. Ook daar is hulp om o.a. die loodzware werkbanken uit te laden. Ik heb een hoek vrijgemaakt zodat de spullen niet in de weg staan tijdens de verbouwing. het groot meubilair is eigenlijk een ruime week te vroeg in Arnhem, maar er is gelukkig goed omheen te werken. Het logistieke deel van de verhuizing heeft in ieder geval geen noemenswaardige problemen opgeleverd. 

 

Zondag 1 december, 2019
Nu vrijwel alle muren gereed zijn om te schilderen worden er optisch grote stappen gezet. Ook vandaag komen mensen van ver om hun vrije zondag op te geven om te helpen. Ik ben er enorm dankbaar voor. De achterkant van de winkel knapt er aardig van op. Het begint al aardig te jeuken om de vloer te leggen. Maar misschien is het nog te vroeg…

Zondag 8 december, 2019

Ik ben er klaar mee. Vandaag moet en zal de vloer in de werkplaats gelegd worden. Vandaag ben ik grotendeels solo en kom ik tot de conclusie dat ik een goede zaag mis. Dan maar de handzaag. Die vloer moet gelegd worden. Een dag lang ploeteren levert dan een afgerond klusje op. Met wat extra spierballen worden de werkbanken dan ook hun definitieve plek geplaatst.