Diensten & Producten

Vork- en Demperservice

Onderhoud aan vorken en dempers is voor veel mensen omslachtig en een vervelende procedure. U kunt uw complete fiets of losse vorken/demper brengen voor service of reparatie. Ik streef ernaar uw vork en/of demper te onderhouden in drie werkdagen. Ik doe dat met originele onderdelen, afdichtingen, olie en gereedschappen. Door deze werkzaamheden in huis te doen voorkom ik lange wachttijden en hoge kosten. Heeft u een vork/demper van een merk dat niet in onderstaand overzicht staat? Informeer even naar de mogelijkheden. Ik adviseer u om een vork of demper iedere 12 tot 18 maanden te laten controleren. De actuele prijslijst kunt u hier vinden.

Handgespaakte Wielsets

Een nieuwe wielset is in veel gevallen de beste investering die je kunt maken voor je fiets. Dit geldt zowel voor mountainbikes, racefietsen als voor toerfietsen. Ik bouw wielen op maat. Bij het samenstellen van de juiste onderdelen kijk ik niet alleen naar het rijdersgewicht, maar ook naar de rijstijl en inzetbereik. Daarbij geef ik op alle handgespaakte wielsets levenslange garantie op spaakbreuk voor de eerste eigenaar.

Voor de basis van een handgespaakte wielset maak ik veelal gebruik van de naven van Shimano, DT-Swiss en Hope. Shimano levert vooral betaalbare, makkelijk te onderhouden, maar relatief zware naven (m.u.v. Dura-Ace en XTR). Hope levert momenteel de beste prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn Hope naven (zoals vrijwel al hun producten) verkrijgbaar in zes kleuren en makkelijk aan te passen naar een andere framestandaard. Zo kun je je handgespaakte wielset overzetten naar je nieuwe frame/fiets. DT Swiss (240S) is iets duurder dan Hope en niet verkrijgbaar in zes kleuren, maar de naven zijn wel iets lichter, net zo makkelijk in onderhoud en aan te passen naar andere standaarden.
Indien u op zoek bent naar exotische naven behoren Chris King en White Industries behoren ook tot de mogelijkheden.

Wanneer u ronde spaken in uw wielset wilt, maak ik gebruik van de producten van DT Swiss. Vooral de Competition en Revolution zijn twee type spaken die betrouwbaar zijn en die ik daarom veel gebruik. Indien u de voorkeur geeft aan aero spaken, gebruik ik veelal de CX-ray spaken van Sapim. Deze zijn zeer licht (272 gram voor 64 stuks x 260 mm lengte), slechts 0.9mm dun en betrouwbaar gebleken. Perfecte spaken voor een strakke lichte race wielset. Het aantal spaken en bijbehorende spaakpatroon hangt af van uw massa en beoogd gebruik.

Velgen zijn er in vele soorten en maten. Omdat de velg de meeste invloed heeft op de roterende massa van het wiel is het belangrijk hier een goede balans te vinden tussen stijfheid, massa, hoogte en breedte. Afhankelijk van uw rijdersmassa en beoogd gebruik adviseer ik u graag een velg die bij u past. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte merken velgen.

 

Heeft u zelf al een set naven of velgen in bezit en wilt u deze op laten bouwen? Neem vooral contact op om een afspraak te maken. Het is niet mogelijk om zelf spaken en nippels aan te leveren.

Zelf uw Fiets Samenstellen

Fietst u al enige tijd op uw huidige fiets en is deze toe aan een upgrade? Ik kan uw fiets voorzien van een nieuwe groep, remmen, vork, demper,  voorbouw of handgespaakte wielen. De mogelijkheden zijn legio. Weet u niet exact welke onderdelen bij u passen? Ik help u graag. Hieronder vindt u een overzicht van de merken waar ik het meest mee werk.

CycleDreams is dealer van Argon18. Het Canadese merk heeft een divers gamma aan tijdrit- en raceframes. Als u op zoek bent naar een doordacht frame voor uw fiets met een hoge afwerking en nauwe toleranties, dan adviseer ik u zeker even een kijkje te nemen op de site van Argon 18.

CycleDreams is ook dealer van Intec. Intec bouwt stalen frames voor mountainbikes, race- en reisfietsen. Deze kunt u compleet op maat laten opbouwen. Intec coat frames in een RAL kleur naar keuze. Een goede basis voor uw unieke fiets, ook als u een Pinion of Rohloff versnellingssysteem wilt. Het huidige aanbod frames kunt u hier bekijken.

Reparatie en Onderhoud

U bent van harte welkom om uw mountainbike, racefiets of toerfiets langs brengen of in te sturen voor reparatie of onderhoud. Voor vrijwel elk merk is het mogelijk om uw fiets geheel te demonteren en weer op te bouwen. Ik werk enkel met originele- en A-kwaliteit onderdelen. U kunt uiteraard uw voorkeur doorgeven voor specifieke merken en type onderdelen. Voor een lijst van de prijzen voor de meest voorkomende reparaties, klik hier.

Heeft u schade aan uw carbon frame en wilt u deze laten herstellen? Ik demonteer de fiets voor u en stuur het frame naar één van de gerenommeerde carbon herstellers binnen Nederland. In de periode dat uw frame gerepareerd wordt geef ik de rest van uw fiets de nodige aandacht zodat u weer zorgeloos kunt fietsen.